FERTISUN NPK

A mezőgazdasági ágazat nagymértékben támaszkodik a NPK műtrágya használatára, hiszen a talajból gyakran hiányoznak létfontosságú elemek. Ez lehet természetes folyamatok, de a túlzott kultiváció eredménye is. A lényeg, hogy a földnek vissza kell adnunk ezeket a tápanyagokat. A műtrágyázás célja tehát elsősorban a fenntartható mezőgazdasági fejlődés melett a legjobb termés bebiztosítása a leggazdaságosabb áron.

NPK műtrágya elsősorban három fő elemből áll: nitrogén (N), foszfor (P) és kálium (K). Ezek mind elengedhetetlenek növény fejlődéséhez. A nitrogén elősegíti a növények gyors növekedését, miközben növeli a termést, valamint javítja a levél és a takarmánynövények minőségét. A nitrogén emelett része a klorofillnak, ezáltal biztosítja a növények zöld színét, és elősegíti a fotoszintézist. A foszfor szintén kulcsfontosságú szerepet tölt be a fotoszintézis folyamatában. Emelett támogatja az olajok, cukrok és keményítők kialakulását, ösztönzi a gyökerek növekedését, és elősegíti a virágzást is. A kálium a fotoszintézis melett javít a gyümölcs minőségén, építi a fehérjéket, és csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát.

Ez a három elem fő tápanyag minden növény egészséges fejlődéshez. De mivel ezek az elemek különbözőképpen segítik elő a növekedést, megfelelő arányban kell őket használnunk a különböző növényekre a különböző fejlődési stádiumok alapján.

Ebben segítenek Önnek a Sunflower FersiSun NPK termékek, amelyek teljes egészében az Ön igényeit tökrözik. NPK műtrágyáink összetétele mezőgazdászok által megfogalmazott és ajánlott. Emelett azonban növény- és talajspecifikus összetételt is gyártunk, ami a leginkább megfelel mind a növény, mind pedig a talaj igényeinek. Ön tehát tökéletesen megfelelő mennyiségű műtrágyát tud használni. Ezzel nemcsak pénzt takarít meg, de a termőföldje termékenyebb, növényei pedig egészségesebbek lesznek!

FertiSun NPK műtrágyáink speciális, ú.n. ‘hideg keveréke’ a nitrogénnek, a foszfornak és a káliumnak. Ez a keverési módszer széles körben elterjedt, hiszen így sokkal pontosabb, talajspecifikusabb, és emelett anyagilag gazdaságosabb összetétel keverhető, mint a kémai reakciókkal gyártott műtrágyák esetében. A hideg keverés emelett lehetővé teszi másodlagos- és mikroelemek hozzáadását is. A legtökéletesebb műtrágyakeverék elérése érdekében minőségi alapanyagokkal dolgozunk, amelyek biztosítják az FertiSun NPK granulátumjainak egyforma méretét.

FertiSun NPK műtrágyáink ömlesztve és Big Bag zsákba csomgolva is elérhetők, melyeket igény szerint házhoz is szállítjuk Önnek.